Samen op weg
naar een
gezonde toekomst

Leren van en met elkaar

Leren over jezelf in een groep is niet alleen leuk, maar ook zeer effectief. Zeker wanneer het gaat om mentale gezondheid is het belangrijk om vanuit een gezamenlijke visie en aanpak samen tot inzichten en oplossingen te komen.

 

In onze Mentaal Fit groepstrajecten leren we medewerkers, teams en leidinggevenden hoe ze regie kunnen nemen over gezondheid en vitaliteit op de werkvloer. We bieden deelnemers tips, tools en informatie aan die ze direct kunnen toepassen in de werksituatie en houden ze een prikkelende spiegel voor. Wij vinden het belangrijk dat deelnemers praktisch oefenen met de nieuwe mogelijkheden en dat ze zichzelf herkennen in de informatie die we aanbieden. Hierdoor wordt het toepassen van nieuwe vaardigheden eenvoudig.

Waarom kiezen voor een Mentaal Fit groepstraject

  • Groot bereik: Door medewerkers te trainen in een groep, kunnen meer mensen in dezelfde tijd de juiste ondersteuning krijgen
  • Groot resultaat: Hoe meer medewerkers dezelfde taal en tools gebruiken hoe eenvoudiger het wordt om samen aan gezondheid te werken en gezamenlijke groei te bewerkstelligen. 
  • Groot effect op lange termijn: Structurele groepssessies geven medewerkers de gelegenheid om tegen een geringe investering up to date te blijven, leerervaringen te bestendigen en hun huidige stand van zaken te toetsen en bij te sturen.

Incompany

Voor een optimaal rendement worden onze Mentaal Fit groepstrajecten voor iedere organisatie op maat gemaakt, daarom werken wij altijd incompany. We stellen groepen zorgvuldig samen sluiten aan bij de cultuur, reeds geïmplementeerde programma’s en actuele thema’s van de organisatie. Groepen bestaan uit maximaal 8 deelnemers. Hierdoor kunnen wij de inhoud van groepstrainingen op iedere deelnemer persoonlijk afstemmen.

Mentaal Fit op het Werk

Herkennen van en anticiperen op stresssignalen

Groepsgrootte: 8 personen

Duur: 1 dagdeel (3,5 uur) + individuele sessie 45 min. + terugkomsessie 60 min.

Startdatum in overleg

Mentaal Fit Team

Gezond werken samen met je team

Groepsgrootte: 8 personen

Duur: 1 of 2 dagdelen + individuele sessie 45 min. + terugkomsessie 60 min. 

Startdatum in overleg

Mentaal Fit Leiderschap

Herkennen en bespreken van verzuimsignalen

Groepsgrootte: 8 personen

Duur: 2 dagdelen van 3,5 uur + individuele sessie 45 min. + terugkomsessie 60 min.

Startdatum in overleg

Mentaal Fit op het Werk 3-Daagse

Effectief anticiperen op matige tot ernstige stressklachten

Groepsgrootte: 8 personen

Duur: 3 dagen + individuele sessie 45 min. + terugkomsessie 60 min.

Start: Maart 2023

Carrière APK

Bevlogen werken passend bij je levensfase

Groepsgrootte: 8 personen

Duur: 2 dagdelen van 3,5 uur + individuele sessie 45 min. + terugkomsessie 60 min.

Startdatum in overleg

Checklist Vitaliteit

Onze checklist vitaliteit is ontwikkelt als instrument om op je eigen gezondheid te kunnen reflecteren. Sommige onderdelen van de checklist zijn gericht op jou in relatie tot je werk. Als je (tijdelijk) niet werkt, kun je de vraag alsnog invullen door deze te richten op de dagelijkse taken en situaties in je thuissituatie.

Je kunt deze vragenlijst ook invullen voor iemand anders, bijvoorbeeld een werknemer. Beantwoord de vragen dan zoals jij de ander ziet. (Verander ‘ik’ in ‘hij of zij’).

Bekijk Groepstrajecten trainingen

Groepstrajecten

In Company vs. op Locatie

Stip maakt groepstrajecten altijd op maat voor een organisatie. Daarom bieden wij enkel incompany trainingen aan. Deze trainingen kunnen zowel plaatsvinden op de bedrijfslocatie als op een locatie buiten de werkomgeving.

Bekijk de Groepstrajecten

Bekijk de Individuele trajecten

Individuele trajecten

Individuele trajecten vinden vanwege het vertrouwelijke karakter plaats op onze praktijklocatie in Eindhoven. Waar nodig en / of mogelijk kunnen individuele gesprekken (met uitzondering van het 3-gesprek) ook online worden aangeboden.

Bekijk de Individuele trajecten