Lekker in je vel, thuis en op het werk

Ieder mens maakt dingen mee die moeilijk, pijnlijk of stressvol zijn. Vaak lukt het om dit zelf op te lossen, maar soms ook niet. Samen met je behandelaar of coach werk je aan inzicht, vaardigheden, herstel en een gezonde toekomst, zodat je weer lekker in je vel zit thuis en op het werk.

 

Vanuit de gesprekken en praktische oefeningen leer je nieuwe vaardigheden. Deze helpen je om thuis en op het werk effectiever, gezonder en met meer plezier te functioneren. Je gaat in de sessies en thuis actief aan de slag en leert met name door te doen en te ervaren. We denken in mogelijkheden en houden je een spiegel voor wanneer nodig. Je leert stap voor stap hoe je je klachten zelf positief kunt beïnvloeden en oefent actief met de vaardigheden die daarvoor nodig zijn. Al onze interventies zijn gebaseerd op de meest evidente technieken en methoden en worden uitgevoerd door ervaren, gespecialiseerde professionals. We gebruiken diverse meetinstrumenten om je ontwikkelingen inzichtelijk te maken.

Werk als onderdeel van herstel

In een Individueel Mentaal Fit traject staat herstel voorop. Uit ervaring weten we dat werk een positieve bijdrage kan leveren aan herstel omdat de werkvloer een goede oefensituatie is voor de vaardigheden die men leert in de coaching. Daarom betrekken we de werkgever bij het traject. Vanuit ons beroepsgeheim delen wij geen privacygevoelige informatie met de werkgever. Wel plannen we in de tweede of derde bijeenkomst van je traject een afspraak voor een gesprek met medewerker en leidinggevende om de leerervaringen uit de coaching goed te kunnen integreren in de werksituatie.

Starten met een intake

Voordat je deel gaat nemen aan een Individueel Mentaal Fit traject willen we een goede diagnose stellen zodat we de juiste begeleiding kunnen aanbieden. Dat doen we door te starten met een uitgebreide intake. Deze bestaat uit een gesprek en diverse vragenlijsten en metingen. Met de informatie uit de intake maken we een intake verslag en een plan van aanpak voor de werkgever. Daarna kan het Mentaal Fit traject direct starten.

Stap 1: Intakegesprek

We bekijken eerst welke behandeling het beste past.

Preventief Mentaal Onderzoek

Een analyse middels een gesprek, vragenlijsten en fysieke metingen waaruit het plan van aanpak volgt.

Kan direct ingepland worden.

Mentaal Fit Boost

Bij lichte stressklachten

6 individuele coaching sessies, waarvan 1 met leidinggevende erbij.

 

Starten kan per direct

Mentaal Fit PLUS

Bij matige stressklachten

9 individuele coaching sessies, waarvan 1 met leidinggevende erbij.

Starten kan per direct

Mentaal Fit INTENS

Bij psychische klachten

12 individuele coaching sessies, waarvan 1 met leidinggevende erbij.

Starten kan per direct

Behandelmodule:
 Herstel van Stressklachten

Bij ernstige stress- of burn-out klachten

12 individuele coaching sessies, waarvan 1 met leidinggevende erbij.

Starten kan per direct

Preventief Mentaal Onderzoek

Breng je mentale conditie in kaart

Preventief Mentaal Onderzoek

Check-in gesprek, online vragenlijst, HRV-meting (5 dagen), individueel coaching gesprek. 

Starten kan per direct

Checklist Vitaliteit

Onze checklist vitaliteit is ontwikkelt als instrument om op je eigen gezondheid te kunnen reflecteren. Sommige onderdelen van de checklist zijn gericht op jou in relatie tot je werk. Als je (tijdelijk) niet werkt, kun je de vraag alsnog invullen door deze te richten op de dagelijkse taken en situaties in je thuissituatie.

Je kunt deze vragenlijst ook invullen voor iemand anders, bijvoorbeeld een werknemer. Beantwoord de vragen dan zoals jij de ander ziet. (Verander ‘ik’ in ‘hij of zij’).

Bekijk Groepstrajecten trainingen

Groepstrajecten

In Company vs. op Locatie

Stip maakt groepstrajecten altijd op maat voor een organisatie. Daarom bieden wij enkel incompany trainingen aan. Deze trainingen kunnen zowel plaatsvinden op de bedrijfslocatie als op een locatie buiten de werkomgeving.

Bekijk de Groepstrajecten

Bekijk de Individuele trajecten

Individuele trajecten

Individuele trajecten vinden vanwege het vertrouwelijke karakter plaats op onze praktijklocatie in Eindhoven. Waar nodig en / of mogelijk kunnen individuele gesprekken (met uitzondering van het 3-gesprek) ook online worden aangeboden.

Bekijk de Individuele trajecten