90 minute Wake-up Call

Mind your business voor leidinggevenden

Mind your business voor medewerkers

Loopbaanontwikkeling

 

Personal mood boost

 

Energie Check-up

 

Stress S.O.S. 3-daagse training

Behandelmodule Omgaan met stressklachten

Psychologische zorg

De juiste interventies op het juiste moment

Wij hebben een opbouw aangebracht in de intensiteit van onze producten in relatie tot het ‘stresslevel’ van uw  medewerker of organisatie. Het getoonde model geeft een indicatie van welke producten op welk moment ingezet kunnen worden. Klik op de titel voor meer informatie.

90 minute Wake-up Call

Met deze prikkelende workshop informeren we medewerkers over (werk) stress en de mogelijkheden om daar zelf regie in te nemen. Tevens is deze interactieve workshop het startpunt van ons traject in uw organisatie.

Mind your business voor leidingevenden 

Leidinggevenden spelen een belangrijke rol in het voorkomen van verzuim door psychische klachten en stress. In deze workshop leren leidinggevenden hoe ze (stress)klachten bij medewerkers kunnen herkennen, verminderen en voorkomen. De nadruk ligt daarbij niet op de praktische of technische kant van het verzuim, maar op het effectief ondersteunen van medewerkers met (dreigende) (stress)klachten.

Mind your business voor  medewerkers

De workshop ‘Mind your business” is een preventief middel om medewerkers bewust te maken van hun omgang met stress en de verantwoordelijkheid die zij zelf dragen in het voorkomen van klachten. De workshop is laagdrempelig, prikkelend en praktisch en gericht op thema’s die spelen in uw team en organisatie.

Loopbaanontwikkeling

Heb je het niet (meer) zo naar je zin op je werk of mis je de uitdaging in je functie? Ervaar je regelmatig spanning of frustratie tijdens je werk, maar weet je niet hoe je dus onderliggende oorzaak aan kunt pakken? Of ben je juist wel tevreden over je werk, maar wil je jezelf verder ontwikkelen? Dan zijn onze interventies op het gebied van loopbaanontwikkeling heel geschikt voor jou.

Personal mood boost

Deze coaching is gericht op het ontdekken, ontwikkelen en leren toepassen van jouw mogelijkheden als mens en/of beroepsprofessional. Op een interactieve manier werken we aan het vergroten van zelfinzicht en vaardigheden waarmee jij het beste uit jezelf kunt halen. Bij coaching staan jouw inbreng en vragen centraal en wordt zelfstandigheid en eigen initiatief verwacht ten aanzien van het realiseren van je doelen.

Energie check-up

In de energie check-up meten en onderzoeken we op verschillende manieren hoe het gesteld is met jouw mentale gezondheid. We hebben daarbij aandacht voor je fysieke, mentale en cognitieve conditie en voor de omstandigheden waarbinnen de klachten ontstaan zijn. De check up wordt in een verslag samengevat, waarin je advies geven over duurzaam herstellen.

Stress S.O.S

3-daagse training

In de 3-daagse training: ‘Stress S.o.s.’, leren medewerkers om signalen van stress en mentale onbalans bij zichzelf te herkennen en daarop (pro) actief en effectief te reageren. Leerervaringen uit de training worden uitgewerkt in een persoonlijk actieplan waarmee de medewerker in staat is om regie te nemen over zijn eigen mentale gezondheid binnen de dynamische omgeving waarin hij werkzaam is. Met behulp van een korte presentatie en activiteit in het team, draagt de medewerker bij aan een gezonde  werkomgeving voor zichzelf en het team.

Behandelmodule omgaan met stressklachten

In de behandelmodule ‘Omgaan met stressklachten’ leer je met behulp van goede informatie, creatieve oefeningen en praktische handvaten hoe jij jouw stressklachten effectief kunt aanpakken en wat jij kunt doen om inspanning en ontspanning met elkaar in balans te brengen en te houden.

Psychologische zorg

Iedereen kent wel een periode dat je minder lekker in je vel zit. Bijvoorbeeld door een scheiding, werkproblemen, relatieproblemen of een (andere) nare gebeurtenis. Vaak kun je dat zelf oplossen, maar soms lukt dat niet of onvoldoende en komen de klachten steeds weer terig. Een psycholoog kan je dan helpen. Met een aantal gesprekken leer je om grip te krijgen op jouw klachten of problemen, zodat je er weer op eigen kracht mee verder kunt.

Tarieven & Vergoedingen

TARIEVEN

Neem contact met ons op voor een nadere kennismaking zodat wij een passende offerte voor u kunnen maken.

VERGOEDINGEN

U kunt als werkgever gebruik  van onderstaande mogelijkheden om trajecten voor (medewerkers van) uw organisatie (gedeeltelijk) te laten vergoeden .

SUBSIDIE

Er zijn regelmatig landelijke of Europese subsidies beschikbaar die een financiële tegemoetkoming bieden aan projecten op het gebied van gezondheid, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en de ontwikkeling van medewerkers. Zo werken wij op dit moment met meerdere organisaties samen vanuit de ESF subsidie. Neem contact met ons op om te bekijken welke actuele subsidies er voor onze trajecten beschikbaar zijn.

UW COLLECTIEVEN ZORGVERZEKERING

Indien u aangesloten bent bij een zorgverzekeraar die de collectieve zorgverzekering voor uw medewerkers faciliteert, is het in sommige gevallen mogelijk om voor projecten die gericht zijn op de gezondheid van uw medewerkers een financiële tegemoetkoming te krijgen. Neem voor meer informatie hierover contact op met uw zorgverzekering.

 PARTICULIERE ZORGVEZEKERING VAN MEDEWERKER

Medewerkers kunnen voor de behandeling van psychische klachten aanspraak maken op een (gedeeltelijke) vergoeding door hun eigen zorgverzekering. Wij kunnen samen met uw medewerker onderzoeken welke vergoedingsmogelijkheden op zijn situatie van toepassing zijn. Let op: De zorgverzekering vergoed enkel behandeling die gebaseerd is op een medische, psychische of psychiatrische diagnose. Coaching of training worden daarom niet vergoed vanuit de zorgverzekering.

OPLEIDINGSBUDGET

Mogelijk heeft u per medewerker een budget beschikbaar wat kan worden ingezet voor opleidingsdoeleinden of persoonlijke ontwikkeling. U kunt er in samenspraak met de medewerker voor kiezen om onze interventies gedeeltelijk te financieren vanuit dit opleidingsbudget. Let op: opleidingsbudgetten zijn niet bedoeld voor het oplossen van ziekte of gezondheidsklachten. Overweeg daarom goed of het scholingsbudget passend is bij de gewenste interventie. 

EIGEN BIJDRAGE MEDEWERKER

Verzuim is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Daarom is het in sommige situaties gepast om voor individuele trajecten een eigen bijdrage van de medewerker te vragen.

Gratis adviesgesprek

Onze specialisten helpen u graag verder in een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek.

Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.