Met energie en bevlogenheid werken wij aan vitaliteit en gezondheid

Passie voor het werken met mensen

Het werken aan herstel van psychische klachten is niet altijd prettig, maar de manier waarop hoeft niet vervelend te zijn. Daarom werken wij vanuit respect, plezier en een voelbare passie voor het werken met mensen. Wij zetten ons op deskundige wijze, met enthousiasme en oprechte betrokkenheid in voor de mentale gezondheid van mens en organisatie.

Ons aanbod is gebaseerd op de meest evidente methoden en technieken en wordt onderhouden door voortdurende bedrijfsinnovatie en deskundigheidsbevordering van onze medewerkers. Omdat wij vaak te maken krijgen met complexe hulpvragen en verzuim vraagstukken, werken wij samen met een aantal gespecialiseerde netwerkpartners uit de zorg en het bedrijfsleven. Wij zien grote meerwaarde in het verbinden van expertise en in de mogelijkheid om je samen sterk te maken.

Hoe werkt stress?

Gedurende de dag zorgt het stress-systeem ervoor dat je lichamelijk in staat bent om taken te volbrengen. Je ademhaling, hartslag en hormoonhuishouding worden zo gestuurd dat je op en af kunt schakelen in het tempo en de intensiteit waarmee je dingen doet.

Lees er alles over op de pagina:

In 5 stappen naar herstel

Wanneer wij van Stip samen met jou aan de slag gaan om je stressklachten aan te pakken, werken we daarbij met de volgende stappen:

Plan van aanpak

Een medewerker wordt bij ons aangemeld door de werkgever en dan nemen wij de situatie met de werkgever door en maken een globaal plan van aanpak. Vervolgens nemen wij contact op met de medewerker om een afspraak te maken voor het intakegesprek.

Intake en metingen

Wij onderzoeken middels gesprek, vragenlijsten en fysieke metingen de conditie van de medewerker en de omstandigheden waarbinnen de klachten zijn ontstaan. We maken een intakeverslag en stellen met de werkgever het definitieve plan van aanpak vast.

Samen werken aan herstel

De medewerker gaat aan de slag met zijn/haar herstel. Wij betrekken alle partijen uit de werk- en privésituatie die onderdeel zijn van de behandeling. Samen werken we aan een optimaal herstel en een duurzame re-integratie.

Resultaatmeting

Middels vragenlijsten en evaluaties meten wij de voortgang van de behandeling. Hierdoor is inzichtelijk of gewenste resultaten worden behaald en kunnen wij op- en afschalen in de zorg indien nodig. Wij kunnen voor aanvullende zorg doorverwijzen naar onze netwerkpartners.

Gezonde toekomst

We sluiten de behandeling af met een plan voor de toekomst. In dit plan zijn concrete tips, adviezen en afspraken opgenomen die medewerker en organisatie helpen om ook in de toekomst gezond te blijven functioneren.

De methode van Stip

Vakmanschap is meesterschap. Wij maken in onze trajecten gebruik van actuele, evidente technieken en behandel methoden. Denk hierbij aan:

Cognitieve gedragstherapie
Mindfulness
Progressieve relaxatie
Hartcoherentie training
ACT (Acceptance & Commitment Therapie)
Schematherapie
CSR methode
Experimentele werkvormen en technieken

De missie van Stip

Stip helpt mens en organisatie bij het creëren van een optimale mentale gezondheid en een krachtige en gezonde leefstijl. Wij willen een betekenisvolle, positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen. Stip gaat daarbij niet voor een quick fix, maar voor duurzame ontwikkeling gericht op een vitale en gezonde toekomst.

Wij stellen ons graag aan je voor

Ankie van de Ven

Directeur – Vaktherapeut

Tsui-ken Au

Vaktherapeut – Coach

Anke Laeven

Vaktherapeut – Coach

Annemarie Verrips – Lathouwers

Accountmanagement – Relatiebeheer

Olga Scheepers

Vaktherapeut – Coach

Sara

Secretariaat

Wij werken samen met

 

Praktijk Filius

Lindy van den Muijsenberg en Margriet Masteling  (GZ-psychologen)

Let’sConnect

Marjella Adriaans Loopbaancoaching

Cofect

Suzanne van Delft

Junctio

Maaike Grauwmeijer
(Mediation, Coaching & Training)

Biotrain

Jeanine van Kampen Psychofysiologische meting

Free Body Free Mind

Anite Jonkers
Mindfulness, yoga & bewustwording

Mulders Levelink

Marie-Anne Levelink

 

Vraag een gratis persoonlijk adviesgesprek aan

Onze specialisten helpen je graag verder in een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek.
Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.