‘Weer lekker in mijn vel, daar ga ik voor’

Onze werkwijze

Na je aanmelding, word je door een van onze specialisten gebeld om een afspraak te maken voor het intakegesprek. In het intakegesprek brengen we je klachten in kaart en onderzoeken we waar je ondersteuning of hulp bij wenst. Ook krijg je antwoord op je vragen over jouw behandeling en het verloop daarvan. In het tweede of derde consult ontvang je jouw persoonlijke plan. Hierin staan de afspraken die we samen hebben gemaakt over de inhoud, het doel en de duur van het traject wat we gaan inzetten. Zo weet je waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten.

Verwijzing nodig?

Voor sommige van onze behandelingen heb je een verwijzing nodig van je (huis)arts. Wanneer wij je bellen voor het maken van een intake afspraak geven wij aan of je een verwijsbrief nodig hebt en aan welke voorwaarden deze moet voldoen.

Onze interventies

Psychologische zorg

Iedereen kent wel een periode dat je minder lekker in je vel zit. Bijvoorbeeld door een scheiding, werkproblemen, relatieproblemen of een (andere) nare gebeurtenis. Vaak kun je dat zelf oplossen, maar soms lukt dat niet of onvoldoende en komen de klachten steeds weer terug. Een psycholoog kan je dan helpen. Met een aantal gesprekken leer je om grip te krijgen op jouw klachten of problemen, zodat je er weer op eigen kracht mee verder kunt.

Vaktherapie

Emoties laten zich niet zo makkelijk in woorden vangen, zeker als je niet zo’n prater bent of omdat er geen woorden zijn voor dat wat jij hebt meegemaakt. Ook kan het voelen van emoties heel lastig zijn, zeker als deze zo heftig zijn dat je jezelf er (onbewust) voor wil beschermen. Als jij het moeilijk vindt om gevoelens te bespreken of ervaren, dan is vaktherapie iets voor jou. 

Mentaal fit op het werk

3-daagse training

In veel bedrijven neemt de werkdruk toe. Het dagelijkse werk en de neventaken vragen veel tijd en energie. Daarbij maken de ontwikkelingen rondom zelfsturing, flexibele inzet en (financiële) reorganisatie het werk steeds complexer. De combinatie van grote inspanning, tijdsdruk en onvoldoende herstel creëert een grotere kwetsbaarheid voor psychische klachten. In deze training helpen we je bij het aanpakken van stress en het creëren van een optimale mentale gezondheid.

Bekijk de brochure, of bekijk deze pagina voor meer informatie.

Behandelmodule omgaan met stressklachten

In de behandelmodule ‘Omgaan met stressklachten’ leer je met behulp van goede informatie, creatieve oefeningen en praktische handvaten hoe jij jouw stressklachten effectief kunt aanpakken en wat jij kunt doen om inspanning en ontspanning met elkaar in balans te brengen en te houden.

Individuele coaching

Coaching is gericht op het ontdekken, ontwikkelen en leren toepassen van jouw mogelijkheden als mens en/of beroepsprofessional. Op een interactieve manier werken we aan het vergroten van zelfinzicht en vaardigheden waarmee jij het beste uit jezelf kunt halen. Bij coaching staan jouw inbreng en vragen centraal en wordt zelfstandigheid en eigen initiatief verwacht ten aanzien van het realiseren van je doelen. 

Loopbaanontwikkeling

Heb je het niet (meer) zo naar je zin op je werk of mis je de uitdaging in je functie? Ervaar je regelmatig spanning of frustratie tijdens je werk, maar weet je niet hoe je dus onderliggende oorzaak aan kunt pakken? Of ben je juist wel tevreden over je werk, maar wil je jezelf verder ontwikkelen? Dan zijn onze interventies op het gebied van loopbaanontwikkeling heel geschikt voor jou.

Ons team

Ankie van de Ven

Ankie van de Ven

Directeur - Behandelaar

Tsui-Ken Au

Tsui-Ken Au

Vaktherapeut - Coach

Yvonne Kuijpers

Yvonne Kuijpers

GZ Psycholoog

Marjella Adriaans

Marjella Adriaans

Trainer - Coach

Petra de Groot

Petra de Groot

Management-assistent

Gratis adviesgesprek

Ben je benieuwd wat Stip voor kan betekenen voor jou? Meld je dan nu aan voor een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek. We bespreken daarin waar je tegenaan loopt en hoe we je daar het beste bij kunnen helpen.

Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.