‘Weer lekker in mijn vel, daar ga ik voor’

Vergoedingsmogelijkheden vaktherapie

DE ZORGVERZEKERAAR

Vaktherapie bij Stip wordt in de meeste gevallen (gedeeltelijk) vergoed vanuit het aanvullende pakket voor alternatieve geneeswijzen. Voor behandelingen die vallen onder het aanvullende pakket geldt geen eigen risico. De facturen die je van Stip ontvangt, kun je direct zelf declareren, waarna de zorgverzekeraar de vergoeding aan jou uitkeert.

Let op: Iedere zorgverzekeraar hanteert andere vergoedingstarieven. Raadpleeg daarom je verzekeringspolis of neem contact op met je verzekeringsmaatschappij om te bekijken van welke vergoeding jij gebruik kunt maken. Desgewenst kan Stip je hierbij helpen.

 

DE DIAGNOSE BEHANDEL COMBINATIE (DBC)

Indien je al wordt behandeld door een psycholoog of psychotherapeut die jouw behandeling heeft ondergebracht in een DBC, kan vaktherapie bij Stip worden vergoed vanuit deze DBC. Dit is echter geen eenvoudige oplossing omdat het veel inhoudelijke en praktische afstemming vraagt tussen Stip en jouw andere behandelaar. Wij bekijken graag samen met jou en je behandelaar de mogelijkheden.

  • Wat is een DBC: Je kunt een DBC vergelijken met een medisch recept, wat een bepaalde inhoud en kostprijs heeft. Een DBC omschrijft de behandeling die hoort bij een psychische of psychiatrische diagnose en kent daar een bepaalde vergoeding aan toe. Een DBC kan worden ‘geopend’ door hoofdbehandelaar. De hoofdbehandelaar kan andere soorten zorg, zoals vaktherapie aan jouw behandeling toevoegen. Behandeling die wordt vergoed vanuit een DBC is vaak uitgebreid en langdurig omdat het altijd om specialistische zorg gaat. Daarom is er ook een uitgebreider budget beschikbaar. Als jouw behandeling betaald wordt vanuit een DBC en je hoofdbehandelaar werkt samen met Stip, is ook je behandeling bij Stip in bijna alle gevallen kosteloos.

 

DE WERKGEVER

Hoewel ze hier niet toe verplicht zijn, willen sommige werkgevers financieel bijdragen aan een behandel wanneer er sprake is van werkgerelateerde klachten zoals stressklachten of trauma wat is ontstaan op of door het werk. Stip kan je werkgever nader informeren over de behandelmogelijkheden en desgewenst een offerte uitbrengen. Uiteraard gebeurt dit alles met jouw schriftelijke toestemming en na een (telefonische) kennismaking met je behandelaar of coach.

 

HET PERSOONS GEBONDEN BUDGET (PGB)

PGB mag gebruikt worden voor behandeling bij Stip. Niet alle gemeenten hanteren dezelfde voorwaarden en tarieven bij het gebruik van een PGB. Stip kijkt graag met je welke voorwaarden op jouw situatie van toepassing zijn.

 

JEUGDWET (beschikbaar tot 1 Januari 2020)

Stip werkt samen met Zorg Coöperatie Brabant. Daardoor kan de behandeling (maximaal 15 consulten) van jongeren tot 18 jaar vergoed worden door de gemeente vanuit de jeugdwet. Dit vraagt enige inhoudelijke en praktische afstemming. Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Gratis adviesgesprek

Ben je benieuwd wat Stip voor kan betekenen voor jou? Meld je dan nu aan voor een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek. We bespreken daarin waar je tegenaan loopt en hoe we je daar het beste bij kunnen helpen.

Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.