Preventief Mentaal Onderzoek PMO

In het Preventief Mentaal Onderzoek (PMO), brengen we met behulp van vragenlijsten, een uitgebreid gesprek en een 5-daagse HRV-meting* je mentale conditie in kaart. Hier koppelen we een persoonlijk leefstijl advies aan waarmee je direct aan de slag kunt. Zo kun je stressklachten tijdig signaleren, psychische klachten voorkomen en weet je wat je kunt doen om eventuele klachten of problemen gericht aan te pakken en je leefstijl eenvoudig te verbeteren. In het PMO onderzoeken we je stemming, je herstelvermogen, de stressbronnen in je werk en privé situatie en het effect daarvan op je energie balans.

Inhoud van het Preventief Mentaal Onderzoek:

  • Check-in gesprek
  • Vragenlijst Stressklachten
  • HRV-meting
  • Individueel coaching gesprek van 90 minuten
  • Uitgebreid rapport met resultaten, bevindingen en een persoonlijk advies

 

Check-in gesprek

Voordat je met de diverse metingen start, geven we je tijdens deze online check-in aanvullende inhoudelijke en praktische informatie over de meting. We helpen je met het koppelen van de apparatuur die we gebruiken voor de HRV-meting en beantwoorden eventuele vragen. Ook plannen we in dit gesprek de vervolgstappen van het onderzoek. De check-in duurt maximaal 20 minuten.

Vragenlijst Stressklachten

Het behulp van de vragenlijst stressklachten brengen we in kaart hoe het gesteld is met je stemming, je energie en je cognitieve functioneren. Tevens bekijken we de stressbronnen op je werk en je vermogen om na werk of taken te herstellen en tot rust te komen. Het invullen van de vragenlijst stressklachten gaat digitaal en duurt ongeveer 30 minuten.

HRV-Meting

Tijdens de HRV-meting wordt met behulp van professionele bio feedback apparatuur je HRV, ofwel Hart Ritme Variabiliteit gemeten. De HRV meting geeft inzicht in de relatie tussen jouw leefstijl en vitaliteit. Door middel van het (dag en nacht) dragen van een hartslagsensor en het bijhouden van een logboek, komt er een uitgebreide analyse tot stand. De analyse geeft inzicht in de relatie tussen jouw activiteiten, herstelvermogen, herstelkwantiteit en herstelkwaliteit op deze dagen. Tevens laat het zien hoeveel je beweegt, welke kwaliteit jouw slaap heeft en of ontspanning ook daadwerkelijk zorgt voor herstel.

De hartslagsensor draag je 5 dagen; Bij voorkeur drie werkdagen en twee vrije dagen. De sensor plak je met behulp van electrode plakkers op je borst. Je ontvangt van ons duidelijke instructies zodat je precies weet wat je moet doen.

Individueel gesprek

Tijdens het individuele gesprek bespreken we de resultaten van de metingen en de daaruit voortkomende analyses. De coach waarmee je spreekt zal aanvullende vragen stellen, zodat er een goed beeld ontstaat van jouw leef- en werksituatie. Aan de hand van het gesprek ontvang je een rapport met daarin een overzicht van de resultaten en een persoonlijk leefstijl advies. We geven (indien van toepassing) ook advies voor je werkgever, wat jij zelf met je werkgever kunt bespreken.

Kosten

Dit Preventief Mentaal Onderzoek kost €595 (excl. btw).
Je ontvangt de hartslagsensor met een licentie van 3 maanden. Indien wenselijk zou er binnen die periode meermaals een HRV-meting gedaan kunnen worden. Deze sensor wordt gekoppeld aan een app.

Interesse?

Wil jij weten hoe jouw mentale conditie op dit moment is en wat je er aan kunt doen om deze te verbeteren?. Ervaar je stress in het dagelijks leven en wil je een op maat gemaakt advies waarmee je direct aan de slag kunt? Houd je van concrete tips en meetbare resultaten? Boek dan vandaag nog een Preventief Mentaal Onderzoek en geef direct een positieve impuls aan je mentale gezondheid.

Mail naar info@stip-mentaalfit.nl of bel 040-8429444, dan plannen we het onderzoek samen met jou in.

 

*HRV staat voor: Heart Rate Variability (Hartslagvariabiliteit).