Mentaal Fit Leiderschap

Mentaal Fit Leiderschap

Herkennen en bespreken van verzuimsignalen

Wat leer je:

  • Herkennen van psychische klachten en (stress)signalen bij medewerkers
  • Preventief en proactief anticiperen op (stress)signalen bij medewerkers
  • Regie nemen over (dreigende) verzuim situaties
In deze training leren leidinggevenden signalen van psychisch verzuim herkennen. Tevens krijgen ze praktische handvaten om daar effectief op te reageren. We gaan niet in op de technische kant van het verzuim, maar op de praktische en persoonlijke dilemma’s die je kunt tegenkomen wanneer je leiding geeft aan een (dreigend) zieke medewerker. Er wordt gewerkt met een op de praktijk gebaseerde checklist en een handige tool om het gesprek met de medewerker aan te gaan. Naast de groepssessies, worden deelnemers ook uitgenodigd voor een individueel gesprek, waarin we dieper ingaan op persoonlijke leerpunten.

Voor wie:

Leidinggevenden die medewerkers begeleiden en daarbij te maken krijgen met werk gerelateerd psychisch verzuim.

Tijdsduur:

2 dagdelen van 3,5 uur + individuele sessie 45 min. + terugkomsessie 60 min.

Gratis telefonisch adviesgesprek:

Groepstrajecten van Stip worden altijd op maat gemaakt voor jouw organisatie. In het telefonisch adviesgesprek van ongeveer een kwartier kun je terecht met vragen over onze trajecten en dienstverlening en de mogelijkheden daarvan voor jullie organisatie. Indien gewenst kunnen we je een eerste indicatie geven van passende trajecten en / of maken we een afspraak voor een uitgebreidere kennismaking.

Het adviesgesprek is volledig kosteloos. Je kunt het makkelijk zelf inplannen op een datum en tijd die voor jou uitkomt.

Datum

06 jul 2024

Kosten

€ 4778,- excl. BTW

Labels

Groepstraject
Categorie