‘Weer lekker in mijn vel, daar ga ik voor’

Wat past bij mij?

Ontdek welke behandeling bij jouw vraag past

Ontdek Stip

Praktische informatie over onze onze werkwijze, diensten en praktijk

Vergoedingen & tarieven

Weet waar je aan toe bent

Onze Aanpak

Een gezonde toekomst

Ieder mens maakt dingen mee die moeilijk, pijnlijk of stressvol zijn. Vaak lukt het om dit zelf op te lossen, maar soms ook niet. Wij werken samen met jou aan inzicht, herstel en een gezonde toekomst, zodat je weer lekker in je vel zit thuis en op het werk.

Doen wat nodig is

Wij hanteren een flexibele mindset en een praktische, energieke aanpak. We denken in mogelijkheden en houden je een spiegel voor wanneer nodig. Door ons uitgebreide netwerk van specialisten kunnen we de juiste zorg op het juiste moment aanbieden.

Eigen regie en verantwoordelijkheid

Wij leren je de inzichten, vaardigheden en acties die je nodig hebt om mentale onbalans of klachten zelf positief te beïnvloeden.

Resultaat

Al onze interventies zijn gebaseerd op de meest evidente technieken en methoden en worden uitgevoerd door ervaren, gespecialiseerde professionals. Wij gebruiken diverse meetinstrumenten om je ontwikkelingen inzichtelijk te maken.

Hoe werkt stress? 

Gedurende de dag zorgt het stress-systeem ervoor dat je lichamelijk in staat bent om taken te volbrengen. Je ademhaling, hartslag en hormoonhuishouding worden zo gestuurd dat je op en af kunt schakelen in het tempo en de intensiteit waarmee je dingen doet.
De energie die je hiervoor gebruikt, wordt aangevuld door slaap en rustmomenten. Wanneer je door welke omstandigheden dan ook te weinig of te kort herstelt van de inspanningen die je levert, haal je meer energie uit de pot dan dat je erin stopt.
Ons lichaam gaat dan reserve-energie gebruiken om ervoor te zorgen dat je de extra inspanning kunt volhouden. Dat is niet erg voor een keer, maar langdurig gebruik van reserve-energie is niet gezond. Je lichaam en geest raken overbelast doordat het stress-systeem te hard moet werken. Dat heeft effect op je gedrag, emoties, stemming en denken en kan leiden tot allerlei klachten, zoals (over)vermoeidheid, stemmingsklachten en concentratieproblemen. Gelukkig is zijn ons lichaam en onze geest flexibel en is het met de juiste interventies heel goed mogelijk om stressklachten effectief te behandelen.

Stip heeft voor de behandeling van stressklachten diverse producten ontwikkeld. De meest intensieve variant daarvan is de behandelmodule ‘Omgaan met stressklachten’. Voor meer informatie over de module of andere oplossingen, neem contact met ons op.

Gratis adviesgesprek

Ben je benieuwd wat Stip voor kan betekenen voor jou? Meld je dan nu aan voor een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek. We bespreken daarin waar je tegenaan loopt en hoe we je daar het beste bij kunnen helpen.

Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.