Samen op weg naar een gezonde toekomst

Lekker in je vel, thuis en op het werk

Een gezonde toekomst

Ieder mens maakt dingen mee die moeilijk, pijnlijk of stressvol zijn. Vaak lukt het om dit zelf op te lossen, maar soms ook niet. Samen met je behandelaar of coach werk je aan inzicht, vaardigheden, herstel en een gezonde toekomst, zodat je weer lekker in je vel zit thuis en op het werk.

Doen wat nodig is

In onze praktijk werken we met een flexibele mindset en hebben we een praktische, energieke aanpak. Je gaat in de sessies en thuis actief aan de slag en leert met name door te doen en ervaren. We denken in mogelijkheden en houden je een spiegel voor wanneer nodig. Door ons uitgebreide netwerk van specialisten kunnen we de juiste zorg op het juiste moment aanbieden.

Zelf aan het stuur

Je leert stap voor stap hoe je je klachten zelf positief kunt beïnvloeden en oefent actief met de vaardigheden die daarvoor nodig zijn.

Resultaat

Al onze interventies zijn gebaseerd op de meest evidente technieken en methoden en worden uitgevoerd door ervaren, gespecialiseerde professionals. We gebruiken diverse meetinstrumenten om je ontwikkelingen inzichtelijk te maken. 

Coaching of behandeling?

Coaching

Coaching is gericht op het ontdekken, ontwikkelen en leren toepassen van jouw mogelijkheden als mens en/of beroepsprofessional. Bij coaching werk je oplossingsgericht en doelgericht. Hierbij staan jouw inbreng en vragen centraal. We werken op een interactieve manier aan het vergroten van zelfinzicht en vaardigheden waarmee jij het beste uit jezelf kunt halen. Er wordt zelfstandigheid en eigen initiatief verwacht ten aanzien van het realiseren van je doelen.

Stip is gespecialiseerd in Stress / burn-out coaching en coaching gericht op persoonlijke ontwikkeling (in relatie tot werk).

Behandeling

Behandeling is gericht op het aangaan van verwerkings-, acceptatie- en veranderingsprocessen. Vaak hangt dit samen met moeilijke of pijnlijke gebeurtenissen uit je leven. Er wordt stap voor stap gewerkt aan het verminderen van psychische klachten. Wanneer gekozen wordt voor behandeling is er meestal is er sprake van een concrete diagnose. Stip biedt zowel vaktherapie als psychologische behandeling. Bij vaktherapie ligt het accent op het beleven en uiten van gevoelens. Bij psychologische behandeling word je je bewust van je denken en gedragspatronen en leer je er anders mee omgaan.

Stip is gespecialiseerd in het behandelen van emotieregulatie problemen zoals trauma, stemming- en angst klachten en klachten met betrekking tot zelfbeeld en identiteit.

Welke vorm van begeleiding voor jou passend is onderzoeken we in het intake gesprek.

Iets voor jou?

Heb je vragen, wil je je aanmelden of aanvullend persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op.

Voor behandeling in onze praktijk heb je geen verwijzing nodig van je huisarts.

Hoe werkt stress?

Gedurende de dag zorgt het stress-systeem ervoor dat je lichamelijk in staat bent om taken te volbrengen. Je ademhaling, hartslag en hormoonhuishouding worden zo gestuurd dat je op en af kunt schakelen in het tempo en de intensiteit waarmee je dingen doet.
De energie die je hiervoor gebruikt, wordt aangevuld door slaap en rustmomenten. Wanneer je te weinig of te kort herstelt van je inspanningen, verbruik je meer energie als dat je aanvult. Om je inspanningen vol te kunnen houden, gaat je lichaam reserve-energie gebruiken. Dat is niet erg voor een keer, maar langdurig gebruik van reserve-energie is niet gezond. Je lichaam en geest raken overbelast doordat het stress-systeem te hard moet werken. Dat heeft effect op je lichaam, geest en gedrag en kan leiden tot allerlei klachten, zoals (over)vermoeidheid, stemmingsklachten en concentratieproblemen. Gelukkig zijn ons lichaam en onze geest flexibel en kun je stressklachten met de juiste interventies effectief behandelen.

Review

Een hele leuke training. Ik heb veel geleert. Het heeft echt iets wakker gemaakt om ook zelf meer op onderzoek uit te gaan
Deelnemer workshop mentaal fit op het werk