Gezonde mensen willen werken!

Gezonde en vitale medewerkers zijn de basis van een krachtige en wendbare organisatie. Bovendien weten we dat de kosten voor een werknemer met een burn-out al snel oplopen tot zo’n 60.000 euro! Denk hierbij aan loonkosten, productieverlies en het inzetten van passende vervanging. Met uitgebreid advies en een divers aanbod van groepstrainingen en individuele trajecten kunnen we jullie helpen om de gezondheid en productiviteit van je medewerkers te vergroten en verzuim te voorkomen.

Waarom investeren in preventie?

Vaak zien we dat organisaties te lang wachten met het inzetten van preventieve maatregelen. Echter onderzoek heeft uitgewezen dat de schadelast van medewerkers die niet optimaal productief zijn minstens net zo groot is als de schadelast door verzuim. Dat betekent dat het inzetten van goede preventieve maatregelen een dubbel rendement heeft. Het vergroot de productiviteit en voorkomt (langdurig) verzuim. Ben je benieuwd wat voor jouw organisatie het rendement is van preventieve maatregelen, maak dan een afspraak voor een uitgebreide kosten- baten analyse. 

Oprichter en directeur van Stip, Ankie van de Ven, vertelt je in deze video graag zelf over het belang van preventie en hoe Stip daarbij kan helpen.

Dus wil jij stress en burn-out klachten voorkomen of behandelen en daarmee hoge verzuimkosten voorkomen?

Meld jouw medewerkers dan nu aan voor een individueel traject of groepstraject Mentaal Fit. Ons ervaren, team staat voor je klaar met gedegen advies, concrete tools en een verdiepende, persoonlijke aanpak. Wij werken samen met jou aan een direct resultaat waarmee we de basis leggen voor een gezonde toekomst. 

Bekijk groepstrajecten trainingen

Groepstrajecten

In Company vs. op Locatie

Stip maakt groepstrajecten altijd op maat voor een organisatie. Daarom bieden wij enkel incompany trainingen aan. Deze trainingen kunnen zowel plaatsvinden op de bedrijfslocatie als op een locatie buiten de werkomgeving.

Bekijk de Groepstrajecten

Bekijk Individuele trajecten

Individuele trajecten

Individuele trajecten vinden vanwege het vertrouwelijke karakter plaats op onze praktijklocatie in Eindhoven. Waar nodig en / of mogelijk kunnen individuele gesprekken (met uitzondering van het 3-gesprek) ook online worden aangeboden.

Bekijk de Individuele trajecten

De kracht van samenwerken met Stip

 • Zeer hoge klanttevredenheidsscore.
 • Altijd de juiste behandeling door een uitgebreide, persoonlijke intake vooraf.
 • Korte lijnen door een zeer ervaren, klein team aan specialistische therapeuten.
 • Door de flexibele planning zijn er geen wachttijden bij urgente gevallen.
 • Persoonlijke aanpak en in samenwerking met leidinggevende / werkgever.
 • Trainingen en behandelingen zijn gericht op de lange termijn en werken tevens preventief.
 • Scherp geprijsd.

De cijfers liegen er niet om

Dat wij zelf overtuigd zijn van onze kracht mag duidelijk zijn. Maar écht objectief is dat natuurlijk niet. Daarom delen we graag onderstaande reviews en cijfers met je, deze spreken voor zich.

Hoe worden de trajecten van Stip beoordeeld?

 

 • Algemene beoordeling: 8,7 (103 respondenten)
 • Expertise van onze trainers: 9,0 (103 respondenten)
 • Net Promotor Score: 53

Dit zijn de gemeten resultaten van de trajecten van Stip:

 

 • Alle deelnemers reduceren klachten tot onder de afkapgrens.
 • Klachtafname is gemiddeld genomen ruim 50%.
 • Deelnemers houden resultaten vast ook na de laatste meting 6 maanden na afronden van training.

Gezonde en vitale medewerkers
zijn de basis van een krachtige en wendbare organisatie

Doen wat nodig is

Wij werken met een flexibele mindset en een praktische, energieke aanpak. We gebruiken de frisheid en lichtheid van training en de diepte interventies van behandeling. Hierdoor kunnen we precies op maat insteken en aanvullende zorg bieden als dat nodig is. 

Eigen regie

Een situatie kan pas veranderen als je daar zelf de benodigde acties voor onderneemt. Daarom leren wij medewerkers hoe ze vanuit kennis en vaardigheden tot doelgerichte acties kunnen komen. Onze focus ligt daarbij op het vergroten van zelfbewustzijn en het ontwikkelen van intrinsieke motivatie voor een gezonde leefstijl.

Samen werken aan herstel

Wij betrekken je actief bij de inhoud en voortgang van onze trajecten. Zo spreken wij bij Individuele Coaching Trajecten niet alleen de medewerker, maar ook met de leidinggevende en eventuele andere betrokkenen en initiëren wij op regelmatige basis contact om je op de hoogte te houden van de voortgang van lopende trajecten.

Resultaat

Al onze interventies zijn gebaseerd op de meest evidente technieken en methoden en worden uitgevoerd door ervaren, gespecialiseerde professionals die in staat zijn om een daadwerkelijke connectie te maken. Wij gebruiken diverse meetinstrumenten om vast te kunnen stellen wat er aan de hand is en om de resultaten van onze interventies inzichtelijk te maken.

"Samen werken wij aan het herstel"

In 5 stappen naar herstel

Plan van aanpak

Meldt de medewerker telefonisch bij ons aan. Wij nemen de situatie met je door, en maken een globaal plan van aanpak. Wij nemen contact op met de medewerker om een afspraak te maken voor het intakegesprek.

Intake en metingen

Wij onderzoeken middels gesprek, vragenlijsten en fysieke metingen de conditie van de medewerker en de omstandigheden waarbinnen de klachten zijn ontstaan. We maken een intakeverslag en stellen het definitieve plan van aanpak vast.

Samen werken aan herstel

De medewerker gaat aan de slag met zijn herstel. Wij betrekken alle partijen uit de werk en privé situatie die onderdeel zijn van de behandeling. Samen werken we een optimaal herstel en een duurzame re-integratie.

Resultaatmeting

Middels vragenlijsten en evaluaties meten wij de voortgang van de behandeling. Hierdoor is inzichtelijk of gewenste resultaten worden behaald en kunnen wij op- en afschalen in zorg indien nodig. Wij kunnen voor aanvullende zorg doorverwijzen naar onze netwerkpartners.

Gezonde toekomst

We sluiten de behandeling af met een plan voor de toekomst. In dit plan zijn concrete tips, adviezen en afspraken opgenomen die medewerker en organisatie helpen om ook in de toekomst gezond te blijven functioneren.

Vraag een gratis persoonlijk adviesgesprek aan

Onze specialisten helpen je graag verder in een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek.
Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang je graag tips over stresspreventie en andere leuke wetenswaardigheden op het gebied van stress- en burn-out preventie of herstel? Wil je graag op de hoogte gehouden worden van het starten van nieuwe trainingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Stip en ontvang een paar keer per jaar onze Nieuwsbrief. Wil je hem niet meer ontvangen? Dan meld je je eenvoudig af door middel van de link in de nieuwsbrief.