Samen op weg naar een gezonde toekomst

Voel jij je mentaal fit?

Kun jij een aantal, of misschien wel alle bijgaande vragen met ‘ja’ beantwoorden? Dan zijn dat helaas symptomen van stress. Goed dat je onze website gevonden hebt, want bij Stip ben je aan het juiste adres voor hulp. We bieden diverse ‘Mentaal Fit’ trajecten, variërend van een traject van één dagdeel waarbij je persoonlijke stress-signalen leert herkennen en we aan de slag gaan met effectieve ontspanningstechnieken voor je lichaam en geest. Tot een traject waarbij we je helpen herstellen van psychische klachten, (oude) gedragspatronen te doorbreken en we je inzicht geven in de dieperliggende oorzaken van je klachten. Welke optie het beste bij jouw situatie past, onderzoeken we samen door middel van de ‘Checklist Vitaliteit’ en een vrijblijvend intakegesprek.

 • Ervaar jij concentratieproblemen?
 • Heb jij last van (over)vermoeidheid of te weinig energie?
 • Merk je dat je stemming plots om kan slaan?
 • Voel je spanning in je lijf?
 • Vergeet je dingen?
 • Slaap je slecht?

Checklist Vitaliteit

Onze checklist vitaliteit is ontwikkelt als instrument om op je eigen gezondheid te kunnen reflecteren. Sommige onderdelen van de checklist zijn gericht op jou in relatie tot je werk. Als je (tijdelijk) niet werkt, kun je de vraag alsnog invullen door deze te richten op de dagelijkse taken en situaties in je thuissituatie.

Je kunt deze vragenlijst ook invullen voor iemand anders, bijvoorbeeld een werknemer. Beantwoord de vragen dan zoals jij de ander ziet. (Verander ‘ik’ in ‘hij of zij’).

Lekker in je vel, thuis en op het werk

Een gezonde toekomst

Ieder mens maakt dingen mee die moeilijk, pijnlijk of stressvol zijn. Vaak lukt het om dit zelf op te lossen, maar soms ook niet. Samen met je behandelaar of coach werk je aan inzicht, vaardigheden, herstel en een gezonde toekomst, zodat je weer lekker in je vel zit thuis en op het werk.

Doen wat nodig is

In onze praktijk werken we met een flexibele mindset en hebben we een praktische, energieke aanpak. Je gaat in de sessies en thuis actief aan de slag en leert met name door te doen en ervaren. We denken in mogelijkheden en houden je een spiegel voor wanneer nodig. Door ons uitgebreide netwerk van specialisten kunnen we de juiste zorg op het juiste moment aanbieden.

Zelf aan het stuur

Je leert stap voor stap hoe je je klachten zelf positief kunt beïnvloeden en oefent actief met de vaardigheden die daarvoor nodig zijn.

Resultaat

Al onze interventies zijn gebaseerd op de meest evidente technieken en methoden en worden uitgevoerd door ervaren, gespecialiseerde professionals. We gebruiken diverse meetinstrumenten om je ontwikkelingen inzichtelijk te maken. 

Coaching of behandeling?

Je bent erover uit dat je hulp nodig hebt. Maar hoe ziet die hulp eruit? Heb jij een coach nodig? Of ben je op zoek naar een behandeling? Gelukkig hoe jij die keuze zelf niet te maken. Welke vorm van begeleiding voor jou passend is, onderzoeken we namelijk in het intake gesprek. We leggen je wel graag alvast even uit wat de belangrijkste verschillen zijn tussen coaching of behandeling.

Coaching

 • Coaching is gericht op het ontdekken, ontwikkelen en leren toepassen van jouw mogelijkheden als mens en/of beroepsprofessional.
 • Bij coaching werk je oplossingsgericht en doelgericht. Hierbij staan jouw inbreng en vragen centraal.
 • We werken op een interactieve manier aan het vergroten van zelfinzicht en vaardigheden waarmee jij het beste uit jezelf kunt halen.
 • Er wordt zelfstandigheid en eigen initiatief verwacht ten aanzien van het realiseren van je doelen.

Stip is gespecialiseerd in Stress / burn-out coaching en coaching gericht op persoonlijke ontwikkeling (in relatie tot werk).

Behandeling

 • Behandeling is gericht op het aangaan van verwerkings-, acceptatie- en veranderingsprocessen. Vaak hangt dit samen met moeilijke of pijnlijke gebeurtenissen uit je leven.
 • Er wordt stap voor stap gewerkt aan het verminderen van psychische klachten.
 • Er is meestal sprake van een concrete diagnose.
 • Stip biedt zowel vaktherapie als psychologische behandeling. Bij vaktherapie ligt het accent op het beleven en uiten van gevoelens. Bij psychologische behandeling word je je bewust van je denken en gedragspatronen en leer je er anders mee omgaan.

Stip is gespecialiseerd in het behandelen van emotieregulatie problemen zoals trauma, stemming- en angst klachten en klachten met betrekking tot zelfbeeld en identiteit.

Welke vorm van begeleiding voor jou passend is onderzoeken we in het intake gesprek.

Bekijk nu het overzicht van onze Groeps- en Individuele trajecten.

Bekijk groepstrajecten trainingen

Groepstrajecten

In Company vs. op Locatie

Stip maakt groepstrajecten altijd op maat voor een organisatie. Daarom bieden wij enkel incompany trainingen aan. Deze trainingen kunnen zowel plaatsvinden op de bedrijfslocatie als op een locatie buiten de werkomgeving.

Bekijk de Groepstrajecten

Bekijk Individuele trajecten

Individuele trajecten

Individuele trajecten vinden vanwege het vertrouwelijke karakter plaats op onze praktijklocatie in Eindhoven. Waar nodig en / of mogelijk kunnen individuele gesprekken (met uitzondering van het 3-gesprek) ook online worden aangeboden.

Bekijk de Individuele trajecten

Vraag een gratis persoonlijk adviesgesprek aan

Onze specialisten helpen je graag verder in een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek.
Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang je graag tips over stresspreventie en andere leuke wetenswaardigheden op het gebied van stress- en burn-out preventie of herstel? Wil je graag op de hoogte gehouden worden van het starten van nieuwe trainingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Stip en ontvang een paar keer per jaar onze Nieuwsbrief. Wil je hem niet meer ontvangen? Dan meld je je eenvoudig af door middel van de link in de nieuwsbrief.